Viljava rakensi tänä kesänä neljännen tasovaraston viime vuonna käyttöönotettujen kolmen hallin lisäksi Loviisan satamavarastolleen. Uuden tasovaraston lattiapinta-ala on 2380 m2. Kantava seinäkorkeus on neljä metriä ja sinne mahtuu yli 12 000 tonnia vehnää. Pääurakoitsijana toimi Konepaja Survonen Oy Huittisista.

Investoinnin jälkeen Loviisan varastointikapasiteetti on lähes kaksinkertaistettu. Siilotilaa on noin 65 000 tonnille ja tasovarastotilaa runsaalle 50 000 tonnille viljaa ja muita bulkkimateriaaleja. Varastotilan lisäys mahdollistaa suurempien laivojen tehokkaan lastauksen Loviisassa. Viime kesänä Loviisassa kävi mm. Panamax-luokan laiva hakemassa osalastia.

Viljava on tehnyt satamaterminaaleissaan viimeisen kolmen vuoden aikana laajan investointiohjelman vastatakseen asiakkaiden odotuksiin ja tarpeisiin. Naantalissa autovastaanottokapasiteetti on tuplattu, Raumalla laivalastausteho on samoin kaksinkertaistettu sekä edellä mainitut Loviisan investoinnit. Lisäksi sisämaan varastoihin on tehty mittavia toimintaa kehittäviä investointeja.