Suomen Viljava Oy

Viljan varastoinnin ja käsittelyn ammattilainen

Suomen Viljava Oy on Suomen suurin viljan ja agribulkraaka-aineiden käsittelyyn ja varastointiin erikoistunut yritys. Se tarjoaa varastointi- ja käsittelypalveluja sekä kotimaassa että vienti-, tuonti- ja transitokaupassa toimiville yrityksille. Satamavarastoissa varastoidaan puolet ja käsitellään noin 80 % Viljavan volyymeista. Sisämaan varastot palvelevat kotimaan teollisuutta sekä toimivat ensisijaisina varastoina huoltovarmuusviljalle.

Viljavalla on 19 toimipistettä 16 paikkakunnalla kattavasti eri puolilla Suomea. Viljavan varastojen kautta kulkee lähes puolet maamme kauppaan tulevasta viljasta. Naantalissa, Raumalle, Helsingissä, Loviisassa ja Kotkassa sijaitsevien satamavarastojen kautta kulkee suurin osa Suomen vienti- ja tuontiviljoista. Viljavalla on Korian, Kouvolan, Kokemäen ja Perniön varastojen yhteydessä käytössä suuritehoiset viljakuivurit. Viljavan taso- ja siilovarastot soveltuvat hyvin myös monien kappale- ja irtotuotteiden varastointiin.

Suomen valtion omistamalla Viljavalla on kansallinen velvoite ja erityinen tehtävä osaltaan turvata kotimaisen elintarvikeketjun toiminta poikkeusoloissa. Suomen Viljava perustettiin vuonna 2002.

Katso esittelyvideomme