Viljava rakensi yhdessä Euroports Finlandin kanssa Raumalle tehokkaan hopper- eli viljavaunujen purkuaseman. Syyskuun lopulla alkoi transito-viljavaunuja virrata Venäjältä Raumalle. Yhteistyö Viljavan, Europortsin ja VR:n kanssa sujuu saumattomasti.

Viljava on yhdessä VR:n kanssa tehnyt useita vuosia töitä transit-viljaliikenteen kehittämiseksi. Naantaliin ja Loviisaan viljaterminaaleihin transito-viljaa ja agri-bulk tuotteita on rautateitse tullut jo pidempään. Rauma täydentää erinomaisesti viljatransito-palvelukokonaisuutta. Naantali on Panamax-, Rauma HandyMax- ja Loviisa Handy- sekä coaster-luokan laivoille.

Kasvava transito-viljaliikenne lisää mahdollisuuksia myös kotimaisen viljan viennille. Samassa laivassa voidaan viedä kansainvälisille markkinoille sekä transito-viljaa että kotimaista viljaa.